fbpx
Oldal kiválasztása

Wikipedia-AlkotókészségAzon gondolkodtam, amikor ezt a blog bejegyzést el kezdtem írni, hogy csak ide másolom a Wikipédia, „Alkotókészség” szócikkét és már meg is vagyok a kreativitás kifejtésével!

Többen rakták össze, többször volt szerkesztve, de a 2017-es, utolsó ellenőrzés óta, nem nyúlt hozzá senki. Gondolom azért, mert remek lett.

Miért csináljuk ezt a Jobb Agyféltekés Kreatív Stúdiót?

Amikor 3 éve a férjemnél jött az Isteni szikra, hogy tegyük bárki által átláthatóvá és érthetővé az online marketinget, akkor a kreativitás igen jelentős szerepet kapott az életünkben. Tudatosan hagytuk szárnyalni az elménket. Egyre több és több ötlet született meg, érzések, színek, formák, történetek együttes hatása hozta meg a várt eredményt.  No meg a megtapasztalása dolgoknak.

Tanfolyamainkon nagyon gyorsan kiderült, hogy még mivel tudnánk az egyszerűt egyszerűsíteni, az érthetőt még érthetőbbé tenni.

Egyetlen dolog azonban egyre biztosabbá vált

Ahhoz, hogy az élet bármely területén másképpen, és máskor tudjunk a legjobbak lenni, fejlesztenünk kell a kreatív énünket, ami a jobb agyféltekénkben lakozik. Hiszen ez a jövő

új tudásVilágszerte komoly kutatások folynak arról, hogy milyen lesz a jövő munkavállalója? Kik lesznek azok, akikre szükség lesz, kik lesznek a jövő sikeres emberei, kik lesznek azok, akik képesek lesznek a jövőben is megállni a helyüket.

Minden kutatás oda lyukadt ki eddig, hogy a kreatív elmék lesznek azok. Azokat a munkákat, melyeket lehet gépesíteni, sablonosítani, programozható munkafolyamattá alakítani, mesterséges intelligenciával felruházott gépek végzik majd. És hogy ez biztos így lesz, arra már ma is látunk törekvéseket. Gondoljunk az autógyártásra, ahol gépsorok komplett autókat raknak össze hibátlanul. Kiküszöbölve az emberi kéz ügyetlensége által létrejövő selejteket. Vagy az új gépkocsi modellekre, melyek már vezető nélkül képesek közlekedni és baleset elkerülő érzékelőkkel vannak ellátva. Reakció idejük töredéke az emberi agy reakció idejének.


Mi történik vajon, ha már nem kellenek majd iskolatáskák, füzetek, tankönyvek, ceruzák, mert minden egy zsebre rakható számítógépen lesz, melyet gépek gyártanak majd?

Lassítani nem tudjuk a változásokat, mert a kreatív elmék egyre több és több fantasztikus találmánnyal rukkolnak elő.

A jövőnek rájuk lesz szüksége.

Most, – aki e bejegyzést olvasod -, mondhatod, hogy ez nem a te idődben lesz, hol leszel te már akkorra? És talán igazad is van. De csak részben.

Az én nagypapám még fiatal korában lovaskocsin járt és az ő vidékükön alig jártak automobilok. Amikor távozott, már mindenhol autók furikáztak és már léteztek szobányi nagyságú számítógépek. A fejlődés egy emberöltő alatt óriási lett. És ez azóta is csak gyorsul, és gyorsul.

10 évvel ezelőtt még azt mondták, hogy a Föld tudás állománya 2 évente megduplázódik. Nincsenek mai friss számaim, de az biztos, hogy ennél már rövidebb lett, ez az egyébként is elképesztően gyors idő!
Tehát a gyermekeid és unokáid életében pedig ez a fejlődés még hatványozottabban fog megmutatkozni.

Azáltal, hogy te tanulsz, fejlődsz, haladsz a korral, nyitott vagy az új dolgokra, fejleszted a jobb agyféltekédet, példát mutatsz nekik az élethez és a jövőhöz való hozzáállásból.
Nem utolsó sorban, te magad is sikeresebbé, hatékonyabbá tudsz válni a mai körülmények között.

A jobb agyféltekéd rendszeres hangolásával, többszöri, tudatos használatával, fejlesztésével, ügyesebbé, nyitottabbá, jókedvűbbé, kreatívabbá válsz. Erősödik és megmutatkozik benned a született tehetséged. Olyan gondolataid, ötleteid lesznek, amikről nem is álmodtál addig. Szabaddá, szárnyalóvá teheted az elmédet.

A jobb agyféltekédet és a kreativitásodat tudatosan fejlesztheted.
Csak el kell döntened, hogy megteszed, és gyakorlod.

Vannak gyakorlatok, amikkel könnyű összehangolni a jobb és bal agyféltekét. Ezeket a gyakorlatokat a tanfolyamainkon tanítjuk, de rengeteget találhatsz az interneten is. Válassz ki párat és naponta többször használd őket.
Aztán van az a tevékenység, mely kimondottan az agyad jobbfelét dolgoztatja meg. Ez pedig az ALKOTÁS.

Ha valamit kitalálsz és azt el is készíted. A kitalálás időszakában szárnyal a fantáziád, majd a bal agyféltekéd el kezdi leállítani a jobbat azzal, hogy előző tapasztalásokból tényeket juttat eszedbe. Ilyeneket pl., hogy ügyetlen a kezed, úgysem tudod megcsinálni, már máskor is próbáltad, akkor sem sikerült, nem neked való, mert tudod, hogy nincs türelmed, stb….

De ez nem így van! Ha ezeket a tudat alatti intelmeket félre söpröd, akkor rájössz, bármire képes vagy.

  • Az, hogy régen nem sikerült? Hát, bumm, lehet, hogy végig sem csináltad, mert az első nehézségnél feladtad.
  • Ügyetlen a kezed? Lehet, hogy te nem születtél tehetséggel, e téren, de hidd el, gyakorlással és a megfelelő technika megtanulásával pont olyan ügyes lehetsz, mint az, aki mázlistaként kézügyességgel született.
  • Tudod, a kitartás és szorgalom sokkal nagyobb eredményekre képes, mint az a tehetség, amit egy lusta ember kapott ajándékba.
  • Türelmetlen vagy? Hát ezen azért lehet változtatni, ha akarod.

kreatív-munkaA jobb agyféltekés online marketing, kreatív eszközök segítségével megérteti veled magát az online marketing működésének rendszerét, aztán megtanítja annak kezelését, használatát, eredményessé tételét. De tanulás közben, hogy egyre jobb és jobb legyél, fejlődnie kell a kreativitásodnak is, hiszen különlegessé és mássá kell válnod. Ki kell lépned a fényre, jobbnál jobb ötletekkel, írásokkal, képekkel kell felturbóznod azt, amit csinálsz. Minél kreatívabb vagy, annál több egyedi és jó ötlet születik meg benned.

Sokat gondolkoztunk azon Lajossal, hogy hogyan tudnánk nektek még jobban segíteni ebben a tanulási, fejlődési folyamatban.

Aztán rájöttünk. A kreativitás fejlesztésének alapgyakorlata az ALKOTÁS maga.

Úgyhogy mától beindítjuk a Jobbatom Kreatív Stúdiót.

Mindig lesz valami feladat, amihez az alapokat megkapjátok, a technikát megmutatjuk, a beszerzési lehetőségek pár helyét közzé tesszük, de saját ötletet kell megvalósítanotok, és az eredményt közzé kell tennetek a stúdió honlapján. Az a cél, hogy legyenek saját, kreatív ötleteitek, azokat a kezetek ügyességével valósítsátok meg (flowba kerülés állapota), és mutassátok meg másoknak bátran akkor is, ha az elején nem éppen tökéletes darabok születtek.

Share This

Share This

Share this post with your friends!